Berri Effect by naturehumaine

Berri Effect by naturehumaine

naturehumaine be pleased done an extension and interior re-organisation of the Berri Effect in Montréal, Canada.

br_100413_01

Description from the architect

A couple with a ardour for contemporary architecture wanted an extension to their 1940s duplex on Berri boulevard in Montréal. Their main desire was once to invent a eating room that will maybe maybe well change into the guts of the dwelling, where household discussions would happen.

At the center of the recent extension is the eating room honest off the re-modeled kitchen on the ground floor. It has beneficiant south-going thru glazing and and a immense eating desk at its center. The grasp mattress room is situated below the eating room overlooking the sunken garden. Despite using wooden cladding, the extension has a sense of lightness and transparency attributable to the glass panels being pushed to their dimensional limits. The delivery air construct is an olive inexperienced stained pine with an overhanging glazed quantity clad in galvanized metal.

Architects: naturehumaine
Photography: Adrien Williams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *