Casa Cuatro by Hernández Silva Arquitectos in Zapopan, Mexico

Casa Cuatro by Hernández Silva Arquitectos in Zapopan, Mexico

Mission: Casa Cuatro
Architects: Hernández Silva Arquitectos
Predicament: Zapopan, Mexico
Predicament: 6,286 sq feet
Photos by: Carlos Diaz Corona

Casa Cuatro by Hernández Silva Arquitectos

Casa Cuatro or Residence Four is a as a lot as date venture with a odd impact by Mexican studio Hernández Silva Arquitectos. The odd form of the constructing helps to suit it properly onto an irregularly fashioned lot in a minute gated community in Zapopan, Mexico.
The three-legend home offers as essential consolation as that that that it’s most likely you’ll imagine to its inhabitants with its two-legend courtyard. On the out of doors, the 2d flooring looks to float but within, a staircase connects all three tales.
The originate flooring thought interior areas a lot like the lounge and dining house lengthen into the deck and the swimming pool.

From the architects: ‘The irregular fashioned land is found in a minute gated community on the west metropolis limits. It’s a truly smooth space, where neighbors are trail to own a neutral right urban context: serene, surrounded by bushes and car free as that that that it’s most likely you’ll imagine. The clients, dilapidated associates, interrogate us to create a happy, purposeful and relaxing house, which forced us to be very rigorous with spaces, circulations and the purposeful proposal of the house.”

“The jam of the house makes employ of every aspect boundaries, leaving two entries on the entrance, one for automobiles on the semi-basement with angled doorways which creates a platform for pedestrian entry. These two boundaries gave the emplacement the set up of a “boomerang”, which would possibly amplify the scope of the connection between the house and the backyard on the abet. The formal notion began with a big bended quantity that arises from a extremely positive wall covered by grey stone which shelters the house, and likewise floats upon a craft wall made of dark limestone strips. The 2d flooring looks to float and generates a cantilever that protects the customer. The room distribution is easy: storage and repair in the semi-basement, day-living on flooring flooring which is attached to the evening-living thru a big void on the important thing entrance with the vertical circulation.”

“As the customer enters the house, is greeted by an interior double-height patio, where a 6m tree is contained to generate a truly smooth atmosphere. At the abet of the tree lies essentially the most straight forward staircase that connects the three ranges and absorbs the angles generated by the “V” fashioned volumes. A lattice become placed on the entrance to lower the east-west land orientation, which permits a relationship to the wood alley and likewise offers privateness within.Interior spaces are nearly exempt from walls; the living and dining merge collectively in a immense house that is fully originate to the out of doors with windows that are hidden and communicate each the backyard and the terrace.”

“This terrace is found in an intermediate level between the kitchen and the day-living house, but it completely looks to lengthen to the abet of the backyard to own an on the spot relationship whit the employ of the pool. To the west, we have balanced the sturdy afternoon sun with fine cantilevers and putting a dramatic wall which receives a lower covering on the terrace, nullifying the west explain sunlight. Within the 2d diploma, the entirety is attached thru a transparent corridor, where that that it’s most likely you’ll maybe discover the masses of rooms. The family room extends from the important thing entrance patio.”

“The house become built with straightforward materials: plastered walls, white steel, coated aluminum, San Andrés grey stone, dark América limestone strips, walnut wood and tempered glass. Lavatory and repair areas had been covered with porcelain and glass tiles. Some uncovered concrete walls had been incorporated to toughen the volumes. High-gloss lacquered walls had been old faculty so that you would possibly add depth and liveliness to the house; also we placed skylights in several places to allow pure gentle within.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *