Casa em Famalicão by Pedro Lima da Costa in Portugal

February 12, 2021
Casa em Famalicão by Pedro Lima da Costa in Portugal
15
Views

Project: Casa em Famalicão
Architects: Pedro Lima da Costa, Arquitectura
Location: Vila Nova de Famalicão, Portugal
Discipline: 3,196 sf (house), 8,180 sf (place)
Photos by: João Lopes Cardoso Fotografia

Casa em Famalicão by Pedro Lima da Costa

In 2018, the client challenged us to construct his future house with 3 bedrooms, 1 workplace, 1 lounge and 1 kitchen linked to the dining room, in a 660m2 place located in Requião, Vila Nova de Famalicão, Portugal.

The terrain is a relatively slim place, but with some depth. Having the avenue to the west and a pine forest to the east, it gave the impression very obvious to us that the implantation of the dwelling would must be within the longitudinal route of the place, safeguarding the privateness of the spaces of greater enlighten and conviviality overlooking the garden.
In characterize to guarantee per chance the most tremendous enlighten of the land and solar orientation, the dwelling leaned against the north limit of the place, thus releasing the supreme conceivable garden and pool role to the south.

The group of the spaces developed from the avenue, with the pedestrian entrance, garage and kitchen, and reserving the rooms and lounge for a extra inside of belief, with orientation largely to the south. The spaces are articulated alongside a structuring corridor that is ended by the important thing suite.

Constructively the dwelling offers 3 dominant materials, ETICS machine, stone and glass. We had, as considerable as conceivable, keeped the dwelling constructively easy, in convey that the articulation between volumes and the shadow performs that they device, had been, by themselves, the ingredient that characterizes the dwelling.

Inner, we selected materials that issue a strategy of comfort, with cushy and warm colours. Punctually the exterior materials enter contained within the dwelling, making the inside of/exterior transition. The ground field topic, extends at some point soon of the dwelling, continuously and without interruptions.
The partitions are white, the same colour as the carpentry. This capability, it modified into conceivable to stress the wood slatting that modified into carried out within the lounge, within the separation with the access corridor to the bedrooms. This ingredient allowed the maximisation of natural light positive factors within the room, while simultaneously filtering and sending the corridor to one more airplane.

-Project description and photos equipped by Pedro Lima da Costa, Arquitectura

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.