Cloud Cuckoo Residence by Uberraum Architects in Münstertal, Germany

February 26, 2021
Cloud Cuckoo Residence by Uberraum Architects in Münstertal, Germany
106
Views

Project: Cloud Cuckoo Residence
Architects: Uberraum Architects
Space: Münstertal, Germany
300 and sixty five days:  2016
Photos by: Courtesy of Uberraum Architects

Cloud Cuckoo Residence by Uberraum Architects

Uberraum Architects bear executed the Cloud Cuckoo Residence in the heart of the Schwarzwald (Unlit Wooded field) Mountain Vary in Germany. Being positioned in this sort of scenic procedure, the architects made determined that the residents of the house can journey it by opening up a panoramic test of the Upper-Rhine field. The quandary in all fairness steep so that they moreover needed to landscape internal and external terraces that enable an launch opinion dwelling journey below the identical roof. All of these staggered ranges are interconnected which enables the family to procure collectively in the social areas while moreover being in a quandary to retreat to their non-public niches.

From the architects: “London apply UberRaum Architects bear constructed a mountainside house with dramatic interiors and framed views impressed by its surrounding landscape.
Cloud Cuckoo Residence in the Unlit Wooded field, Germany, sits at an altitude of 800m above sea stage. When fog drifts into the valley, the house for a young family appears to waft above the clouds, playing magical uninterrupted views all the strategy in which by the fairytale landscape of the Upper-Rhine field.
The steeply-sloping direct used to be house to a humble level-headed house, which the occupants had outgrown. Portion of this used to be eradicated, leaving a one-storey concrete plinth which now homes the bedrooms, which the recent building soars above.”

“Cloud Cuckoo Residence grows out of its steeply sloping mountainside procedure, with rooms and areas cascading down the hill, increasing a dwelling landscape of terraces on diversified ranges, all below one roof. The staggered ranges are all interconnected and enable the particular particular person family to procure collectively on the broad plateaus, yet moreover salvage their hang non-public niches tucked away in the hill.
The building consists of two substances: the fashioned 1950s ground ground, and a recent wedge-shaped timber construction sitting perpendicular on prime.
A brand recent terrace lies to the facet of the recent extension, and creates with out a doubt one of various landscape platforms.”

“The unique plinth has been reconfigured, and now bedrooms are below dwelling areas, nestling into the hillside to create a quiet atmosphere with a gorgeous test down the valley.
The recent prefabricated timber construction perches atop the plinth, offering a sequence of launch-opinion dwelling areas, below one tall roof. An eight-metre broad gallery window brings pure gentle internal and provides panoramic views 50km down the Rhine valley.
A tall void used to be decrease by the unique plinth ground, and a continuous oak staircase inserted to waft by the house. This stair canyon leads out into the pure great thing about the Unlit Wooded field, allowing steps in the landscape to cascade by the house.”

The internal is lined with picture-body windows of varying sizes. Every particular person provides a determined test of the landscape, from a 50 km test in opposition to the Rhine valley, to a 5-metre shut-up of a pine tree in the lend a hand backyard.
Together the windows create an indoor exhibition of the Unlit Wooded field; embedding the house Cloud Cuckoo in its atmosphere, and shaping its personality.
The recent construction is made of prefabricated timber panels. Locally sourced and with a lighter weight than concrete or steel, prefabrication enables instant construction time, allowing the building to love a flash be made weathertight before the chilly Unlit Wooded field iciness.”

“Built to the German Passivhaus traditional, the house has a highly efficient, well-insulated building fabric, ensuing in ultra-low vitality consumption for heating and cooling the building.
Within the ceiling is made of the identical Unlit Wooded field silver fir, inlaid with flush LED gentle slots. A central chandelier illuminates the purpose the put the two constructions meet.
Externally, the fashioned construction is clad in slate. The timber quantity is clad with in the neighborhood sourced silver fir, pre-handled to gracefully climate to a pure look.”

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.