Fioravanti Poolhouse by MDU Architects

Fioravanti Poolhouse by MDU Architects

MDU Architects own designed the Fioravanti Poolhouse in Prato, Italy.

fi_300413_05

From the architects

The position: loads with a aesthetic count on located within the Bisenzio river’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed via terracings with stone partitions. The mission objectives a tranquil insertion internal this landscape. The pool is placed on the upper stage of the lot, an essential water floor extending in direction of the garden and the landscape and contained by a half-submerged frame of cardoso marble. A path of the same marble outcomes within the pool-house.

The building exploits the present slope taking the earn of a stone terracing placed on the same stage of the pool. The north entrance, reverse to the pool, contains a assortment of stone blocks, derived from the ragged terracings stone partitions and forming a counterpoint to an adjoining diminutive wooded win 22 situation. An ethereal volume “leans” on the stone blocks: it’s shaped by a copper roof supported by a frame of slim iron pillars and it’s conceived as a recent interpretation of the barn typology. It contains an gigantic dwelling win 22 situation linked to the pool and the landscape via fully glazed partitions with iron frames.

Architects: MDU Architects
Pictures: Pietro Savorelli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *