Iporanga Dwelling by Nitsche Arquitetos Associados

January 14, 2021
Iporanga Dwelling by Nitsche Arquitetos Associados
7
Views

Nitsche Arquitetos Associados designed this dwelling in Iporanga, Guarujá, SP, Brazil.

.

Mission description:

Iporanga Dwelling is found in Iporanga, a condo for summer properties on Sao Paulo’s waft, approximately 120km east from the capital. This condo is inside a extremely wisely preserved and guarded dwelling of the fresh Atlantic Rainforest. The exuberance of this native woodland has taken the client to position a matter to a dwelling that occupied the minimal as doable of the ground (lot) ground. But at the linked time he wanted it to be pleasant and pleased, and requested for five suites, one for the couple, one for every and each of his 3 sons and one for guests, which demanded no longer much less the 400m2 to be constructed.

So we decided to interrupt up this draw in 3 phases: a suspended volume, wood structured for the 5 suites, so that they would possibly perhaps well maybe be on the bushes´ crown/top; a notion, the concrete slab elevated from the ground to toughen all of this draw social activities, residing, eating room the kitchen and the swimming pool; and under it, on ground stage there is a diminutive enclosed dwelling for companies and products. A diminutive lodging for a dwelling keeper couple, a laundry and a deposit.

The wood frame volume is the “non-public” a part of the dwelling, for this reason of this reality on the road facet it’s enclosed by opaque boards (product of wood and coated on each and each faces with a cement slab), glass panels along with a nylon curtain, and on the woodland facet, aluminum sliding doors opening the rooms to a customary veranda.

This volume creates a shadow on the slab, and we extinct that shadow for the social dwelling. This “middle” ground is nearly an open spot, protected on all sides by clear temperate glass sliding panels, so the woodland would possibly perhaps well maybe be considered in any admire events. The map was as soon as to decrease the variation between inside and exterior spot, making it work all as one integration dwelling.

The structural belief of the dwelling was as soon as impressed by diminutive brook bridges standard from this litoraneal dwelling. Rising from the foundation in humid soil, concrete columns toughen the Metallic beans which toughen the wood frame. We tried to make the construction an assembling of parts extra than an in loco path of, referring to much less kill at the building role, extra agility and propper exercise of industrialized supplies.

.
Sail to the Nitsche Arquitetos Associados web site – here.

Pictures by Nelson Kon

.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The maximum upload file size: 64 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.