Jones Residence by Patricia Almeida Arquitetura in Brasilia, Brazil

Jones Residence by Patricia Almeida Arquitetura in Brasilia, Brazil

Venture: Jones Residence
Architects: Patricia Almeida Arquitetura
Location: Brasilia, Brazil
Residence: 6,888 sq ft
Images by: Edgard Cesar

Jones Residence by Patricia Almeida Arquitetura

Situated in Brasilia, Brazil, Patricia Almeida Arquitetura have designed an even looking self-discipline that is meant to be integrated with the landscape that surrounds it. Identified as the Jones Residence it’s located in a residential role that no longer gives its residents with a city feel whereas calm conserving an huge green life.
The transition from the internal to the delivery air areas of the house has been made seamless by designing the house from the skin in. The surrounding landscape changed into also brought into the architecture since the architects and the house house owners wished to discontinue paunchy integration between the internal and exterior whereas also having the self-discipline paunchy of pure mild and air float.

From the architects: “The house is located in a residential role of Brasilia that in spite of being within town heart, gives huge interplay with nature. Given the urban planning requirements of the district, the mission focuses within the minimal limits of recess from the safe entry to motorway so your entire background will be occupied by the green role, as requested by the potentialities.
The mission starting level changed into the couple’s desire to have a home that integrates with the landscape, combined with the functionality and aesthetics.
Our plot changed into to teach the landscape into the use of the architecture. The mission designed from the skin in reveals paunchy integration between the internal and exterior, and via enormous openings and skylights, it values the pure lighting fixtures and air float.”

“The impenetrable surfaces of the fundamental façade guarding the findings surprise reserved for of us that enters. Daylighting occurs many ways, but its predominant affect comes from above and it’s contemporary in practically your entire home’s rooms. The sky would per chance additionally also be considered from various parts of the house.
This pure mild brings mild and breaks the straight traces’s coldness, valuing the materials former and providing a wiser use of sunlight hours that also feeds the heating blueprint via photo voltaic panels.
For the air float, enormous openings had been proposed, slat panels and skylights that in conjunction with excessive ceilings provide an inner temperature always fine. With a easy and rationalist proposal, the mission changed into designed as a complete, from the safe collectively that favors straight traces and pure forms, via the structure and coming to detail, where pure materials had been valued.”

“The overlap of the two boxes is a particular architectural structure, but with use and different inner compositions. The assembly is interconnected by steel and wood ladder structure that capabilities as a central axis defining a motion flows by inner spaces.
With the shift between the two boxes, the architecture gains a polished and unusual volumes, combining the aesthetics and entirely delivery to the garden and closed to the safe entry to motorway, the decrease box purchased the fundamental safe entry to, storage and social areas integrated into the green and the connoisseur areas via enormous panels with aluminum frames and clear glass; whereas the upper box, with in relation to blind aspect gables, homes the intimate role. The rear facade opens entirely to the sky and the garden and have their privacy preserved via enormous slatted sliding panels that would per chance additionally also be opened in various ways. These panels exert mild filter aim on the same time sustaining the pure air float.
The materials choice retrieves the Brazilian home capabilities in a easy palette of concrete, glass and wood. It specializes within the use of somewhat few parts, the appreciation of role and pure mild, setting up a fair heinous, which lets within the house evolve and change into in conjunction with its individuals.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *