Kloveniersburgwal Dwelling by CUBE Architecten

Kloveniersburgwal Dwelling by CUBE Architecten

CUBE Architecten get renovated and refurbished a canal dwelling in Amsterdam.

cu_230413_16

Description from the architects

In the tiring eighties, this customary store has already been transformed in a special draw to an originate and intensely distinctive loft. The challenge of the originate used to be on one hand to construct a in level of fact recognizable and purposeful novel addition however on the lots of hand to level to respect for this spatial originate and huge achieve of abode. The client loves to cook dinner and wanted a special kitchen whet he might perchance presumably presumably perchance furthermore get as necessary contact as likely with his company for the length of cooking.

We proposed one novel ingredient which built-in kitchen and eating table, and that adapts to the location and routing of the apartment. Moreover, the ground continues with a collection of lots of levels trusty into a lounge situation with canal survey, which makes it likely to sit down spherical the kitchen. Ingesting a glass of wine within the evening sun. A brand novel dresser emphasizes the connection of the entrance and rear of the apartment with a special attention for the patio. Cantilever steps made a subtitle further entrance to the foremost floor.

The floor is made of a entire lot of customary floorboards, which together get a largely uncooked and shiny appearance. In disagreement, the kitchen is fully in tight Corian, with pitt cooking, sinks and storage fully built-in. The flowing form of the worktop runs in a floating tabletop by metallic cables linked to the ceiling. In one in every of the six industrial ceiling lights is the extractor processed.

The small and inconvenient situation is transformed trusty into a astronomical and pleasing lounge, kitchen and diner situation.

Architects: CUBE Architecten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *