Thao Dien Dwelling by MM   Architects in Ho Chi Minh, Vietnam

Thao Dien Dwelling by MM Architects in Ho Chi Minh, Vietnam

Mission: Thao Dien Dwelling
Architects: MM++ architects
Space: Ho Chi Minh, Vietnam
Dwelling: 3,013 sq toes
Photographs by: Hiroyuki Oki

Thao Dien Dwelling by MM++ Architects

MM++ architects receive designed the Thao Dien Dwelling in a suburb of Ho Chi Min in Vietnam. The mission is essentially a renovation of a villa with an map to offer a contemporary ogle and the next residing quality to the arrive with a Mediterranean exterior. It turned into once remodeled to incorporate minimalist forms whereas furthermore taking into consideration bigger openings for extra daylight hours to the inner areas.

From the architects: “This mission is a renovation of a villa positioned in east suburb of Ho Chi Minh Metropolis, District 2. The map turned into once to flip the existing construction, a “pastiche” art work deco, into a contemporary villa with dapper strains and open spaces whereas maintaining the entire existing concrete construction. The imprint saving, which represents around 30% of entire construction imprint and the time saving on the arrive schedule turned into once a large back for the consumer, an investor. Subsequently, with balancing the worth, it turned into once probably in an effort to add peaceable points to the arrive.
The constructing has been diminished to his most minimal expression, a white cubic shape with two vertical vegetal partitions added on the back and entrance of the apartment in expose to bring privateness for the bedrooms and allowing big openings for natural ventilation with out crossing views. The vertical backyard “extends” the surrounding vegetation onto the partitions and makes the apartment “disappearing” into the panorama. It creates an spectacular visible connection between the apartment and the backyard and presents an identity to the suppose.”

“On the bottom ground, lounge, eating and kitchen are merged in a single abnormal space fully open to the exterior on three aspects, bringing the backyard for the duration of the apartment. Swimming pool and decking receive been reshaped as an extension of the inner space. The staircase has been relocated for a bigger distribution of the first ground and creates the vital feature of the lounge with a floating steps originate. On the first ground, three bedrooms somewhat than the four existing in expose to assign space to make a valid master bedroom.
Starting from a uncomfortable existing space quality, enclosed, with no connection to the backyard, this mission is an experiment to display conceal the method in which it would perchance even be versatile and relaxing to “play” with an existing construction and to flip the arrive into a radically varied layout and originate, revealing better spaces, alongside side worth to the suppose and proposing a existence style closer to nature.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *