The Quest Location by Strom Architects in Swanage, UK

February 26, 2021
The Quest Location by Strom Architects in Swanage, UK
10
Views

Venture: The Quest
Architects: Strom Architects
Space: Swanage, UK
Space: 2,529 sq feet
Photos by: Martin Gardner

The Quest Location by Strom Architects

Positioned in Swanage, a coastal town in south east England, Strom Architects contain designed The Quest quandary which is a replacement for an increasing older 1910s bungalow. The brand new quandary is a new single-memoir home which was as soon as performed for a couple with ardour for work and personal. The possibilities wanted a dwelling which can be lawful for their retirement and the architects fleet particular that the handiest replacement could be a quandary with a single memoir. It is a rather long property that mediates a steeply sloping put of dwelling which the personal had to overcome to enable for a straightforward blueprint of interior spaces. Simultaneously, the personal reduces the building’s visual impression from across the valley.

From the architects: ““The Quest” is a replacement quandary in Swanage, UK. Planning permission was as soon as granted in early 2014, and the mission was as soon as performed in January 2016.
The quandary is carefully wooded and enjoys a beautiful southerly aspect with a check out over the Durlston Country Park. Early on, we established the advantages of a single-storey building; it could truly per chance suit the retired possibilities’ future wants, give an trim formulation to the steeply sloped put of dwelling and enable a straightforward blueprint of spaces. At the identical time, the personal reduces the visual impression from across the valley when taking a peek attend towards the dwelling and helped the draw from a planning level of check out.”

“The sloping put of dwelling – with well-behaved outdated skool trees – very grand dictated the positioning of the quandary. Get correct of entry to is by strategy of the entrance of the property, so we made use of a holding wall, faced in native Purbeck stone, to stipulate diverse ranges and visually camouflage the vehicular route, conserving a clear check out from the dwelling spaces across the valley.
Doubtlessly the most attention-grabbing-storey home cantilevers over the holding wall to address the stage changes and views. The big cantilever has been performed by procedure of two concrete planes: the ground and roof performing collectively maintain a dwelling beam. The concrete construction is then in-crammed with simple trees dry-lining, leaving the concrete frame visible externally.
The dwelling exemplifies our perception that simplicity and honesty of construction underlie correct personal. The initial theory and personal drivers are as we roar recognisable in the building, and we strive to retain this readability of intent with out adding one thing unnecessary to the building. We mediate fastidiously about how we gain our constructions and work carefully with our engineers to be particular that an architecture founded in such overall things equivalent to construction, particulars, materials and checklist.”

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.