Tree High Space by Belzberg Architects in Los Angeles, California

February 25, 2021
Tree High Space by Belzberg Architects in Los Angeles, California
2
Views

Project: Tree High Space
Architects: Belzberg Architects
Space: Los Angeles, California, USA
House: 13,885 sq ft
Photos by: Bruce Damonte

Tree High Space by Belzberg Architects

The Tree High Space is a as much as the moment device located along a natural ridge line in Los Angeles, California. This luxury home was as soon as designed and developed by Belzberg Architects and it spans across three levels. It was as soon as designed in a methodology to celebrate the explicit panorama of the gap on which it’s constructed. The surrounding topography is mimicked in the course of the lengthy and narrow conception, emerging above the crows of the encircling trees.
Hidden from the boulevard to present protection to the privateness of its residents, the Tree High Space remains delivery to its space but it absolutely moreover supplies views over the terrain under it by extending a dinky portion of its closing flooring over the mask of the trees.

The Tree High Space celebrates the gap’s advanced panorama, merging with it seamlessly and emerging from it atop the mask of trees that surround it. Constructed along a natural ridgeline, the lengthy and narrow conception of the three-chronicle rental mimics and inverts the angles of the gap’s topography, creating dynamic vertical and horizontal relationships.

Vertically, an eccentrically-helical stair functions as a major organizing part and a sculptural gesture upon entry into the dwelling. On the ground flooring, it acts as a threshold into the delivery conception; on the flooring above, it separates the principle bedroom and younger of us’s quarter, whereas providing a mild successfully to the basement. Horizontally, walls are same outdated sparingly in prefer of fluidly linked spaces. Movement and views between eating areas, kitchen, play and gathering spaces are uninterrupted, and flooring-to-ceiling sliding glass doors mix the interior with the delivery air.

Hidden from the boulevard, the placement is insulated from its neighbors, but delivery to its space. Canted limestone louvers, and dense planting on the north facade defend the interior from the closest adjacency. Conversely, the relaxation of the constructing opens to the gap with flooring-to-ceiling glazing, relying on each and every the dwelling’s succesful distance from the property line, and the densely wooded valley under to accomplish a natural cowl cowl. The make culminates in the main bedroom, which aspects beefy-height sliding doors at its cantilevered nook. The orchestration of this ogle, overlooking a dense mask of trees, embodies the intent to present respite from the metropolis under.

Belzberg Architects

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 64 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.