twenty fourth Avenue Build of living by Steven Kent Architect in Santa Monica, California

twenty fourth Avenue Build of living by Steven Kent Architect in Santa Monica, California

Venture: 24th Avenue Build of living
Architects: Steven Kent Architect
Instruct: Santa Monica, California, USA
Photos by: Steven Kent Architect

24th Avenue Build of living by Steven Kent Architect

The 24th Avenue Build of living is a as much as the moment challenge by Steven Kent Architect which is positioned within the gorgeous Santa Monica in California, USA. It’s without lengthen noticeable that the space presents itself with a stylish interior and exterior make that places emphasis on the elegant, straight lines.
The owner of this dwelling is moreover an owner of an art gallery which is one among the clarification why the internal is decorated with art works that create the house plan more awesome. Moreover, this dwelling has 5 bedrooms, 6 bathrooms, a recording studio and a dwelling theater.

From the architects: “Customers are a Culver Metropolis art gallery owner and a musician with two young boys.From the avenue the house is a series of overlapping rectangular volumes every with assorted affords and textures. The house is anchored by a 3-story poured concrete stair enclosure.
Beside it the 2nd ground cantilevers out, sheltering the well-known entry. This glass volume is shrouded with a retractable aluminum building fitted with wooden slats for privacy.The well-known ground is a mountainous residing establish that opens to the outside room. They are connected by an astronomical wall of glass multi panel sliding doorways. A Boffi kitchen is originate to the eating/ residing establish with island seating for casual family drinking.An spacious ground to ceiling stable wooden slab door recesses into wall to seamlessly be a half of the well-known residing establish and residential theatre. The rolling door seals shut for sound and light-weight separation.
Upstairs, the glass walled grasp suite & deck drift over the outside room and originate to the backyard pool establish beneath. Glass wraps around the grasp suite & toilet. A bamboo hedge affords privacy. A basement recording studio parts a mixing room and soundproof room for are residing instruments.The house accommodates photovoltaic & hydronic photograph voltaic methods, shapely floor, Low-E commercial glazing, automatic dwelling controls and plenty assorted energy saving parts.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *