Villas Jonc by Christian von Düring in Mammoth-Saconnex, Switzerland

Villas Jonc by Christian von Düring in Mammoth-Saconnex, Switzerland

Project: Villas Jonc
Architects: Christian von Düring
Space: Mammoth-Saconnex, Geneva, Switzerland
House: 18,513 sq ft
Photos by: Thomas Jantscher

Villas Jonc by Christian von Düring

Villas Jonc is a large residential project in the Mammoth-Saconnex municipality of the Canton of Geneva in Switzerland. Designed by Swiss architect Christian von Düring, this project contains of three connected houses which will be characterized by passive sustainability aspects. As successfully as, Villas Jonc is a low-repairs residential complex which encourages social interplay while no longer sacrificing the privacy of any of its residents.

From the architects: “This project of three connected houses follows the principals of sustainable pattern so to decrease the impact on the ambiance for the length of the full existence cycle of the constructing, put certain particular person comforts while encouraging social relationships between neighbors, gain a prolonged-timeframe return on funding and retain repairs and running charges low.
Even handed one of many targets of the project is to foster the advantages of shared living while affirming the individuality of every put. By the space of the garages and the portal definition of the entrances, every house is chanced on by manner of a passage thru a non-public courtyard. On the opposite aspect, the terraces give onto a general backyard and the expression of the particular person houses is erased to give the feeling of 1 enormous house.
By the structural layout and sequence of materials, the project is conceived for optimum flexibility. Every house can vary its layout and affirm its hold individuality. And on the stage of the full structure, the likelihood exists for future evolution, even to an eventual transformation into a tiny house buildingby including two reports, thereby affirming its sustainability and doable integration into a future metropolis planning.

“On this project, the spend of natural materials changed into most widespread (rammed earth, terracotta masonry & wood), selecting materials in step with their stage of grey vitality and their durability. The construction is mild of a series of masonry partitions on the ground ground, which give a boost to a wood quantity above. As inspired by native rural construction, the masonry protects the wood from the ravages of ground humidity and on the identical time compensates for the wood’s lack of inertia. Furthermore, a rammed-earth monolith, constituted of the earth excavated for the basement, penetrates every put from high to bottom. It provides a passive guidelines of temperature and humidity. As successfully as to the home windows on the facade, a central skylight ensures that every room advantages from natural lighting and ventilation. In some plan, by the manual opening of a entice window, frosty temperate air from the decrease stage is drawn thru the house and out the skylight to behave as a natural cooling system.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *