Zinc Home by OB Structure in Milford on Sea, England

Zinc Home by OB Structure in Milford on Sea, England

Venture: Zinc Home
Architects: OB Structure
Sing: Milford on Sea, England
Home: 2,507 sq toes
Photos by: Martin Gardner, courtesy of OB Structure

Zinc Home by OB Structure in Milford

The Zinc Home is a recent family home of 2,500 sq. feet created for a shopper with impaired mobility. Which ability that the dwelling accommodates large corridors and gentle surfaces and not using a thresholds. The ground ground and the predominant ground are linked with an start glass pick that runs up by the atrium.
The concept that of this home’s abolish developed out of the customer’s need for a extremely contemporary home that can exploit the honest views over the Solent from the predominant ground.
OB Structure decided to flip the dwelling upside down in declare to enact this desire of the customer. The dapper start concept kitchen, residing and eating region is located at the predominant ground whereas the bedrooms are on the bottom ground.

From the architects: “We were given the extra or less transient most young aspiring practices dream of: to abolish a recent home in a dazzling arrangement overlooking the ocean. The twist here turned into as soon as that the dwelling needed to be extremely accessible whereas averting the ‘institutionalised’ for wander feel that many properties for folks with impaired mobility now and again bear from.
The region offered us with just a few challenges. To begin with, it turned into as soon as region between 2 outmoded, low lying thatched cottages that were identified by the planners as being of architectural significance within the native home. Secondly, the views out to sea were most attention-grabbing achievable at first ground level, and thirdly, the entrance, less-non-public facet to the gap confronted south this ability that there would possibly well be a battle between the avenue and the proposed backyard that would entrance onto it.
Following initial discussions with the planners we established a framework within which lets like; we developed a theory of 4 interlocking sorts that would give the lodging the customers required, whereas respecting the scale of the cottages both facet and the main views they provided to the village.”

“We proposed an extended linear trees clad make at first ground, region above a steady-weight weight glazed half below, and a white rendered soar to the facet with a projecting storage at the tip to abolish a welcoming entrance courtyard.
The composition is ‘anchored’ to the region by a double height entrance corridor that is clad on the exterior in darkish grey zinc.
In spite of the sensitive nature of the region, the planners were very receptive to our contemporary reach.
We grew to alter into the outmoded concept of the dwelling ‘upside down’ by placing the dapper start concept kitchen/residing/eating room at first ground in declare that Mike and Linda would possibly well rob suited thing regarding the blooming views out over the Christchurch Bay all around the day whereas cooking, ingesting and stress-free.”

“At ground ground, a ‘sun room’ to the entrance of the dwelling opens out to a gracious entrance backyard that is bordered to the avenue by a substantial rendered wall with naughty slot openings, and to the driveway by linear planters to abolish a sunny and secluded and non-public exterior region.
The bedrooms are organized around a dapper double height entrance corridor at some level of which rises a bespoke disabled pick. Pretty than hiding the pick within a discrete shaft, we took the dedication early on to rejoice the vertical whisk by the dwelling by constructing a bespoke shaft that is start to the lounge and hallway below. We managed to source an natty and more cost effective platform make a choice from Austria that we inserted into the shaft. The result is something that lets no longer believe done by an off-the-shelf solution and is one in every of the exact triumphs of the mission.”

“The partitions were heavily insulated and sealed to abolish a extremely efficient colossal structure. An air source heat pump affords the heating and sizzling water and a mechanical air waft and warmth recovery arrangement all around the dwelling recovers the heat from the kitchen and toilets to present warm new air within the frigid climate months.
The start nature of the dwelling makes it a truly sociable and relaxing establish to be: you may well also be cooking upstairs whereas chatting to any individual downstairs by the glazed balustrade across the double height region.
The extensive areas of glazing give a relentless reminder of the dramatic and ever altering climate on this uncovered arrangement: the dappled sunlight breaks by the trees into the kitchen within the morning; the rain showers down on the dapper rooflights over the eating home all around the day; and the sun devices over the ocean within the evening, filling the residing home with an orange glow captured by the dapper framed window to the west.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *